CAR ART in hetPop Up Museum Raadhuis

Van 12 augustus 2022 12:30 tot 09 oktober 2022 16:30
Geplaatst door yanthe
Activiteiten: tentoonstelling
Gezien: 197

Voor de tweede keer strijkt CAR ART neer in het Raadhuis in Zandvoort. In twee zalen en de centrale hal wordt het werk getoond van meer dan 10 autokunstenaars uit alle uithoeken van Nederland en uit België. De auto wordt in al haar facetten ontleed: letterlijk uit elkaar gehaald in meer dan 200 tekeningen. Autobanden dienen als bustier en een gastank is de buik van een uit staal gemaakte vogel. Alles is mogelijk met het voertuig als uitgangspunt.

 

CAR ART

Een levensgroot paard gemaakt van autobanden, honderden gele speelgoedautootjes vormen de carrosserie van een racewagen, drijfstangen zijn de poten van een stier en wieldoppen van een Volkswagen is het broodje van de hamburger. Je kan het zo gek niet bedenken maar het is allemaal te zien tijdens de buiten en binnen tentoonstelling van CAR ART. In CAR ART is de auto de inspiratiebron voor de beeldende kunst. In deze expositie geven hedendaagse kunstenaars een andere kijk op het thema auto. Het is kunst met een knipoog en soms beeldend commentaar op de Formule 1.

Deze expositie is te zien op 3 locaties in Zandvoort: Zandvoorts Museum en in het Pop Up Museum Raadhuis (12 augustus t/m 9 oktober) en het wagen- en kunstpark op het Burgemeester van Fenemaplein aan de Boulevard (12 augustus t/m 4 september).

Overzicht van alle culturele activiteiten in en rondom Zandvoort. Van leuke tips, evenementen, voorstellingen, exposities en tentoonstellingen!

Zandvoort

Cultuur Agenda


Een UITzandvoort.nl ontwerp!