Pianoconcert door Martin Oei

Van 15 mei 2022 15:00 tot 15 mei 2022 17:00
Geplaatst door yanthe
Activiteiten: Klassieke Muziek
Gezien: 53

Pianoconcert door Martin Oei'Tom en Jerry in de Tuin der Lusten' Franz LisztPianist Martin Oei daagde jonge filmmakers uit het leven van Franz Liszt te verbeelden. Rode draad daarbij zijn de keuzes die Liszt in zijn leven en liefdes maakte. Waarom ging hij er op jonge leeftijd vandoor met de getrouwde Marie d’Agoult? Waarom stopte hij met zijn succesvolle recitals? Wat deed hem op latere leeftijd kiezen voor het geloof?

Liszts Dante-sonateDe visualisatie van Liszts Dante-sonate is gebaseerd op het beroemde drieluik Tuin der Lusten van Jheronimus Bosch. Als tegenhanger van het 'serieuze werk' zal Martin Oei live de Tweede Hongaarse rapsodie spelen bij de beroemde en hilarische tekenfilm The Cat Concerto met Tom en Jerry uit 1947. Naast de oorspronkelijke werken van Liszt klinken ook de bewerkingen die hij maakte van composities van Schumann en Schubert, alsmede een ballade van zijn tijdgenoot en 'rivaal' Chopin. Martin OeiPianist Martin Oei debuteerde op 16-jarige leeftijd in Het Concertgebouw met de wereldpremière van de Fantasiesonate van Beethoven die Cees Nieuwenhuizen in 2012 completeerde. Onder begeleiding van zijn leraar Martyn van den Hoek studeerde Oei de sonates in van Liszt, die onderdeel vormden van het programma waarmee hij in 2018 cum laude zijn bachelor-examen behaalde aan het Utrechts Conservatorium. 

Programma:

•LisztWilde Jagd, nr. 8 (uit 'Études d'exécution transcendante', S. 139, LW A172)

•Schumann/LisztWidmung (Liebeslied)

•LisztSonate in b, S. 178Pauze

•LisztSoirées de Vienne, S. 427, LW A131

•ChopinBallade nr. 1 in g, op. 23

•LisztLiebestraum nr. 3, S. 541

•LisztAprès une lecture du Dante, Fantasia quasi Sonata

•LisztHongaarse rapsodie nr. 2 in cis, S. 244

Overzicht van alle culturele activiteiten in en rondom Zandvoort. Van leuke tips, evenementen, voorstellingen, exposities en tentoonstellingen!

Zandvoort

Cultuur Agenda


Een UITzandvoort.nl ontwerp!